Ev yapımı taze Ricotta yani bildiğin Lor - Doğal Maya

Ev yapımı taze Ricotta yani bildiğin Lor

Ev yapımı taze Ricotta yani bildiğin Lor




Ürün Detay

Bizim kaşar peyniri yapımını inceleyip gözü korkan arkadaşlara hemen pratik bir peynir tarifi. Bu peynirle yarım saat içinde dilerseniz yemeklerinize dilerseniz kahvaltınıza taze taze lezzet katabilirsiniz. Gerçekten beyaz peynir ve kaşar yapımı biraz zaman ve emek istiyor ama ben sabırsızım vaktimde dar hemen kahvaltıya yapayım diyorsanız, işte size yumuşacık kıvamıyla afilli Ricotta Anadolu’lu Lor.

Malzemeler:

2 kilo süt

yarım limon (sirke de olur)

süzgeç veya tülbent bez.

Yapılışı:

Sütü kaynatmadan üstünden buharlar çıkana kadar ısıtın. Tamyağlı sütten daha iyi oluyor.   İçine yarım limon sıkıp bekleyin. 15-20 dakika dinlensin. Bu arada siz kahvaltınızı, tatlınızı yada salatanızı hazırlayın. Peyniriniz sulanınca süzgeçten veya tülbentten süzün. İşte taze peyniriniz hazır.

Ben üstüne bazen tuz ve çörek otu ekleyip kahvaltıya getiriyorum bazende bal veya reçel gezdiriyorum. Misafirleriniz yada ev halkı çok beğenecek, sizde markete gitmekten daha kısa sürede onları besleyici ve lezzetli bir gıdayla beslemenin hazzını yaşayacaksınız. Bu arada lor peyniriyle yapılan o kadar çok tarif var ki zamanla yayınlayacağım. Aaa unutmadan söyleyeyim süzdüğünüz peynir suyunu sakın atmayın çorbalarınızda kullanın. Bu su atılmayacak kadar değerli ve lezzetlidir. 100 sene önce yenebilecek hiçbir şey atılmazdı. Bugün pekçok tarif bu malzeme değerlendirme çabalarının sonucudur:)

Not: Uzun ömürlü kutu sütlerini kullanmak isterseniz çok zor hatta hiç kesilmediğine şahit olacaksınız. Ayrıca eğer sütünüz antibiyotikli ise de kesilmeyecektir. Bu şartlarda sütü lavaboya boşaltın.

Afiyet olsun.